marți, 15 mai 2012

Angelica Liqueur

Ingrediente:

3 linguri rădăcină uscată și tocată de Angelica,
1/2 cană zahăr tos,
1 lingură migdale tocate,
1/4 ceașcă apă,
1 cuișor (condiment),
o picătură de colorant galben,
1 coajă de scorțișoară de 2,5 cm,
1 picătură de colorant alimentar verde,
3 semințe de anason zdrobite,
1/8 linguriță praf din semințe de coriandru,
1 lingură frunze proaspete de măghiran,
1 + 1/2 căni vodcă.

Se combină toate ierburile, migdalele și mirodeniile cu vodca într-un recipient cu capac ermetic.
Se agită zi de zi timp de două săptămâni.
Se strecoară printr-un filtru de cafea.
Se spală recipientul cu capac pentru a pune lichidul strecurat înapoi.
Se amestecă apa cu zahărul într-o craticioară pe foc mediu până se dizolvă complet zahărul.
După ce s-a răcit complet se amestecă cu colorantul alimentar și se adaugă în recipientul cu capac ermetic peste lichior.
Se pune capacul și se lasă într-un loc rece timp de o lună. 

Niciun comentariu: