marți, 26 martie 2013

Rețetă Baby Eskimo Cocktail

Ingrediente pentru Baby Eskimo Cocktail

6 cl Kahlua - lichior de cafea,
24 cl lapte,
2 linguri înghețată de vanilie.
 
Se lasă înghețata aproximativ 10 minute într-un pahar înalt.
Adăugați Kahlua și lapte.
Se amestecă cu o linguriță cu coada lungă.
Servește imediat.

sâmbătă, 23 martie 2013

Rețetă Jamaica Sunday Cocktail

Ingrediente pentru Jamaica Sunday Cocktail

6 cl Jamaican dark rum,
1 linguriță miere,
1.5 cl suc de lămâie verde,
6 cl limonadă.
 
Se dizolvă romul în miere și se toarnă într-un pahar de modă veche pe jumătate umplut cu gheață spartă.
Se adaugă sucul de lămâie și limonada și se servește.

vineri, 22 martie 2013

Rețetă Fuquay Friday Night Cocktail

Ingrediente pentru Fuquay Friday Night Cocktail

2 shot-uri Absolut Kurant vodka
2 shot-uri Sprite  
2 lingurițe sirop grenadine  
1 shot cherry cola
 
Adaugăm vodca Absolut Kurant și Sprite într-un pahar de cocktail. 
Se amestecă și siropul grenadine și se adaugă cherry cola. 
Se poate adauga un feliuță de lime pentru un gust ușor diferit.
Se servește.

joi, 21 martie 2013

Rețetă Big Apple Cocktail

Ingrediente pentru Big Apple Cocktail

6 cl vodcă
suc de mere
1 linguriță cremă de mentă verde.

Se toarnă vodca într-un pahar înalt tip Collins peste 3-4 cuburi de gheață.
Se umple cu suc de mere.
Se adaugă crema de mentă, se amestecă și se servește. 

miercuri, 20 martie 2013

Rețetă Medd Liqueurs

Ingrediente pentru Lichior Medd


2 litri de miere
9 litri de apă
4 lămâi
30 g cuișoare
900 g de zahăr
1 bucată de ghimbir curățat
60 g drojdie
1 bucată pâine.

Se răspândește drojdia pe o bucată de pâine.
Se fierbe apa cu miere si zahăr.
Se răstoarnă într-o oală de lut.
Se adauga sucul de lămâie, cuișoare și ghimbir.
Se lasă să se răcească.
Se pune felia de pâine cu drojdia să plutească pe partea de sus.
Acoperiti cu o cârpă curată.
Se lasă aproximativ 6-8 zile.
Se strecoară în sticle, se acoperă cu dopuri de plută și se lasă 5-6 luni.

marți, 19 martie 2013

Rețetă Nightwalker Cocktail

Ingrediente pentru Nightwalker Cocktail

3 cl Amarula lichior,
2 lingurițe cafea instant,
350 ml lapte,
200 ml înghețată de vanilie,
10 ml apă fierbinte.

Punem într-un blender cafeaua instant (de preferat de cea mai bună calitate) și se dizolvă cu apă fierbinte.
Adăugăm laptele și  înghețata (se poate și cu fulgi de ciocolată).
Se amestecă totul.
Se adaugă Amarula și se amestecă bine.
Se toarnă într-un pahar tip hurricane și se dă la congelator pentru 15 minute.
Se decorează cu frișcă. 

luni, 18 martie 2013

Rețetă Irish Spring Cocktail

Ingrediente pentru Irish Spring Cocktail

3 cl Irish whiskey,
1.5 cl rachiu de piersici,
3 cl suc de portocale,
1 felie de portocală,
1 cireașă.

Se toarnă toate ingredientele (cu excepția feliei de portocale și a cireșei) într-un pahar înalt tip Collins peste cuburi de gheață.
Se decorează paharul cu o felie de portocală și o cireașă și se servește. 

vineri, 15 martie 2013

Rețetă Celtic War Party

Ingrediente pentru Celtic War Party

3 cl Jagermeister - lichior de plante,
3 cl Crown Royal Canadian whisky,
1.5 cl Goldschlager - rachiu de scorțișoară,
1 l Guinness.

Se adaugă toate ingredientele într-un shaker pe jumătate umplut cu cuburi de gheață.
Se agită bine, se strecoară într-o halbă și se servește. 

joi, 14 martie 2013

Rețetă Irish Kiss Shot

Ingrediente pentru Irish Kiss Shot

3 cl Irish Mist - lichior de plante,
1 strop cremă verde de mentă.

Se toarnă lichiorul într-un pahar de shot.
Adăugăm un strop de culoare cu crema de mentă și servim. 

Rețetă Lanette Cocktail

Ingrediente pentru Lanette Cocktail

6 cl vodcă,
4 cuburi de gheață,
2 stropi suc de afine,
suc de portocale.

Se toarnă vodca într-un pahar de cocktail în care am pus cuburile de gheață.
Adăugăm sucul de afine și umplem cu suc de portocale.
Se servește. 

marți, 12 martie 2013

Rețetă Ale Flip

Ingrediente pentru Ale Flip

360 cl bere neagră Guinness,
3 cl brandy,
3 cl suc de lămâie,
1 gălbenuș de ou,
1 lingură zahăr tos,
1/4 linguriță praf ghimbir.


Se încălzește sucul de lămâie cu 6 cl  bere, ghimbir și zahăr într-o cratiță la foc moderat până când zahărul s-a dizolvat.
Se amestecă gălbenușul de ou în brandy într-un castron, apoi se adaugă sucul de lămâie și se bate bine.
Amestecul din castron se adaugă în cratiță și se amestecă până la omogenizare.
Se transferă într-o halbă de bere.
Se adaugă restul de Guinness și se servește.

luni, 11 martie 2013

Rețetă Troya Cocktail

Ingrediente pentru Troya Cocktail

3 cl Amaretto - lichior de migdale,
1.5 cl Scotch whisky,
1.5 cl Cointreau - lichior de portocale,
12 cl suc de grapefruit.

Se agită ingredientele într-un shaker cu un pahar de gheață zdrobită.
Se toarnă, fără să strecurăm, într-un pahar înalt tip Collins.
Se decoreză cu o felie de ananas, 2 cireșe și o crenguță de mentă.
Se servește. 

joi, 7 martie 2013

Rețetă Hot Gin Cocktail

Ingrediente pentru Hot Gin Cocktail

6 cl gin,
2 cl suc de lămâie,
6 cl apă fierbinte,
1 linguriță zahăr,
1 baton de scorțișoară.

Se toarnă ingredientele într-un pahar termorezistent.
Se adaugă zahăr după gust și un baton de scorțișoară și se servește. 

miercuri, 6 martie 2013

Rețetă Lambada Cocktail

Ingrediente pentru Lambada Cocktail

12 cl lichior Cachaca,
12 cl cremă de nucă de cocos,
6 cl smântână lichidă,
30 cl suc de cireșe.

Se agită toate ingredientele într-un shaker cu gheață.
Se toarnă peste gheață zdrobită într-un pahar fantezie. 

marți, 5 martie 2013

Rețetă Machine Shot

Ingrediente pentru Machine Shot

3 cl suc de portocale,
1.5 cl vodcă.

Se toarnă sucul de portocale într-un pahar de shot.
Se pune un șervețel deasupra paharului și se împinge ușor în jos înspre suc (fără a atinge sucul).
Se toarnă ușor vodca, ce se va întinde deasupra sucului.
Se scoate șervețelul și se servește. 

luni, 4 martie 2013

Rețetă Mazerati Cocktail

Ingrediente pentru Mazerati Cocktail

2 cl Absolut Citron vodka, 
suc de afine,
suc 7-Up.

Se toarnă Absolut Citron vodka într-un pahar înalt tip highball, se adaugă aceeași cantitate de suc de afine și se adaugă un strop de 7-Up.
Se decorează cu o felie de lămâie. 

sâmbătă, 2 martie 2013

Rețetă Cafe Savoy

Ingrediente pentru Cafe Savoy

cafea,
lapte,
1.5 cl triplu sec,
1.5 cl brandy.

Se umple trei sferturi o cană cu cafea.
Se adaugă lapte după plac.
Se adaugă triplu sec și brandy.
Se amestecă și se servește. 

vineri, 1 martie 2013

Rețetă Ti-punch Cocktail

Ingrediente pentru Ti-punch Cocktail

6 cl rom alb,
3 cl sirop de zahăr,
1 lămâie verde.

Spălați o lămâie verde.
Tăiați partea de sus și partea de jos, apoi se feliază subțire în jumătăți de inele.
Se pun bucățile de lămâie într-un pahar și se zdrobesc cu capătul plat al unei lingurițe speciale de bar.
Se adaugă romul și siropul de zahăr și se amestecă împreună.
Se adaugă un pai scurt și se servește.